Bladmuziek / Arrangement I save the day, Gimme hope Joanna, My Little Lady

Medley van 3 vrolijke en herkenbare nummers uit de jaren ’60 en ’80.

“My Little Lady” is een lied van de Engelse rockband The Tremeloes. Het nummer werd in 1968 uitgebracht en werd een hit in verschillende landen. Het is een romantisch nummer met een zachtaardig en melodisch geluid. “My Little Lady” is kenmerkend voor de populaire muziek uit de late jaren 60 en vertegenwoordigt de romantische en melodische stijl van The Tremeloes in die periode. Het nummer heeft nog steeds een zekere charme en wordt soms geassocieerd met de zogenaamde “flower power”-tijd.

“Gimme Hope Jo’anna” is een protestlied van de Zuid-Afrikaanse muzikant Eddy Grant. Het nummer werd uitgebracht in 1988 als onderdeel van zijn album “Harmless Pieces of Nothing.” Het lied is een sociaal-politiek commentaar op het apartheidsregime in Zuid-Afrika, dat destijds nog van kracht was.”Gimme Hope Jo’anna” werd wereldwijd populair en bereikte hoge posities in de hitlijsten. Het lied werd niet alleen gewaardeerd vanwege de muzikale kwaliteiten, maar ook vanwege de sociale betrokkenheid en het streven naar rechtvaardigheid dat eruit sprak.

“I Save the Day” is een lied dat werd uitgebracht door Roberto Jacketti & the Scooters, een Nederlandse popband, in 1984. Het nummer is een vrolijk en energiek popliedje met een catchy melodie. De tekst van “I Save the Day” draait om een gevoel van optimisme en het idee dat de hoofdpersoon de dag redt. Het nummer heeft een opgewekte sfeer en een typische jaren 80-sound, inclusief synthesizers en aanstekelijke popritmes. Het lied werd een hit in Nederland en behaalde de top 10 in de Nederlandse hitlijsten. “I Save the Day” wordt vaak herinnerd als een representatief nummer uit de Nederlandse popmuziek van de jaren 80 en heeft een nostalgische waarde voor liefhebbers van dat tijdperk.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier eenĀ voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.