Ghostriders in the sky (Johnny Cash)

“Ghost Riders in the Sky” is een bekend countrynummer dat vaak wordt geassocieerd met Johnny Cash. Het nummer is geschreven door Stan Jones en werd voor het eerst uitgebracht in 1948. Johnny Cash nam zijn versie op voor het album “Silver” uit 1979.

Het nummer vertelt het verhaal van een eenzame cowboy die ’s nachts op de prairie rijdt en plotseling getuige wordt van een bovennatuurlijk tafereel. Hij ziet een groep spookachtige cowboys, de “Ghost Riders,” die over de hemel rijden en hun eeuwige zoektocht voortzetten. De cowboy wordt geconfronteerd met het besef dat hij binnenkort lid zal worden van deze geestelijke rijders.

De melodie van “Ghost Riders in the Sky” is meeslepend en heeft een kenmerkend countrygeluid. Johnny Cash’s diepe stem voegt een zekere ernst toe aan het verhaal. Het nummer is populair geworden en is door de jaren heen door verschillende artiesten gecoverd. Het blijft een klassieker in het countrygenre en wordt vaak geassocieerd met de verteltraditie in countrymuziek.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier eenĀ voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.