Crescent City (Lucky Chops) en Vlieg met me mee naar de regenboog (Paul de Leeuw)


“Crescent City” is een nummer van de Youngblood Brass Band, een Amerikaanse brassband uit Madison, Wisconsin. Het nummer werd uitgebracht op hun album “Center:Level:Roar” uit 2003. De Youngblood Brass Band staat bekend om hun unieke mix van hiphop, funk, jazz en brassmuziek. Ze combineren de traditionele New Orleans-brassbandstijl met moderne invloeden, waardoor ze een energieke en opwindende sound creëren.

“Crescent City” is een eerbetoon aan New Orleans, ook wel bekend als de Crescent City vanwege zijn halvemaanvormige ligging aan de oever van de Mississippi-rivier. Het nummer vangt de levendige en levendige sfeer van de stad, met zijn rijke muzikale erfgoed en culturele diversiteit.
“Vlieg met me mee naar de regenboog” is een bekend liedje van de Nederlandse zanger en presentator Paul de Leeuw. Het nummer werd uitgebracht in 1993 en was een grote hit in Nederland. Het is een vrolijk en optimistisch lied dat mensen aanspoort om hun dromen na te jagen en avonturen te beleven.

“Vlieg met me mee naar de regenboog” werd een van de grootste hits in de carrière van Paul de Leeuw. Het nummer werd een icoon in de Nederlandse muziekgeschiedenis en wordt nog steeds vaak gedraaid op de radio en tijdens optredens van Paul de Leeuw. Het lied heeft een aanstekelijk refrein dat mensen uitnodigt om mee te zingen en mee te dromen.

Kortom, “Vlieg met me mee naar de regenboog” is een populaire song van Paul de Leeuw die mensen aanspoort om hun fantasie de vrije loop te laten en samen te dromen van een betere wereld. Het nummer blijft geliefd bij zowel jong als oud en heeft een speciale plaats in de Nederlandse muziekcultuur.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.