Bladmuziek/Arrangement Kronenburg Park van de Frank Boeijengroep


“Kronenburg Park” is een bekend nummer van de Nederlandse band Frank Boeijen Groep, geschreven door frontman Frank Boeijen. Het lied werd uitgebracht in 1985 en werd al snel een grote hit in Nederland. Het nummer is vernoemd naar het Kronenburger Park, een stadspark in Nijmegen, de geboorteplaats van de band.

De Frank Boeijen Groep werd opgericht in 1980 en is vernoemd naar de leadzanger en songwriter Frank Boeijen. De band bracht verschillende succesvolle albums uit en had meerdere hits in Nederland gedurende de jaren 80 en 90. Frank Boeijen staat bekend om zijn poëtische teksten en melodieuze muziek, en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlandse singer-songwriters.

“Kronenburg Park” is een iconisch nummer dat de tijdsgeest van de jaren 80 weerspiegelt en nog steeds wordt gewaardeerd om zijn emotionele lading en tijdloze kwaliteit. Het blijft een belangrijk onderdeel van het Nederlandse muzikale erfgoed.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.