Bladmuziek/Arrangement ‘Wat zullen we drinken’ van Bots (in een medley met Jan Klaassen de Trompetter van Boudewijn de Groot en ’t Dondert en ’t Bliksemt van Guus Meeuwis).


“Wat zullen we drinken” is een bekend lied van de Nederlandse band Bots. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in 1975 en groeide uit tot een grote hit in Nederland en België. Het werd geschreven door Hans Sanders, de zanger van Bots.

Bots was een maatschappelijk geëngageerde band die bekend stond om hun kritische teksten en muziek. “Wat zullen we drinken” is een van hun meest bekende nummers en wordt nog steeds regelmatig gespeeld en gezongen. Het heeft een tijdloze boodschap van solidariteit en het verlangen naar een beter leven, waardoor het nog steeds relevant is in de hedendaagse maatschappij.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.